Těstoviny s tofu se sojovou omáčkou

2 balíčky uzeného tofu, 1 cibule, olivový nebo rostlinný olej, 1/2 citrónu, 3-5 dl sojového mléka, kurkuma, sůl, pepř a těstoviny(já mám nejraději špaldové nudle) + zeleninový vývar(kostka)

Těstoviny si uvaříme v zeleninovém vývaru - mají lepší chuť než v osolené vodě. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme 2 lžičky mleté kurkumy. Promícháme a přidáme na kostičky nakrájené tofu, chvíli smažíme a zalijeme sojovým mlékem. Sojové mléko si připravuji sama ze sušeného. Můžete ho nahradit i sojovou smetanou a naředit vodou. Poté vymačkáme šťávu z 1/2 citrónu a přidáme do omáčky. Vše dobře promícháme a za občasného míchání vaříme cca 15 min. Nakonec vmícháme uvařené zcezené těstoviny a promícháme.

 

Těstoviny s tofu na způsob "šunkofleků"

2 balíčky tofu (uzené,bílé,marinované atd.), 1 cibule, olivový olej, těstoviny (nejlépe špaldové nudle), zeleninový vývar(kostka), jakékoli bylinky

Těstoviny si uvaříme jako v předchozím receptu. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme na kostičky nakrájené tofu. Chvíli smažíme, přidáme zcezené těstoviny a dochutíme bylinkami. Můžeme jíst takto nebo dáme do trouby zapéct. Rychlé ,levné a chutné.

 

Tofu na rajčatech

200 g přírodního tofu, 400 g krájených rajčat , 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička oregana, 1 lžička sušené bazalky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 100 g celozrnných těstovin

Tofu nakrájíme na kostičky a promícháme se sojovou omáčkou a oreganem. Necháme asi půl hodiny marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. Na pánvi zahřejeme olej a cibuli s česnekem opečeme. Přidáme nakrájená rajčata, odleželé tofu, bazalku, promícháme a krátce povaříme. Nakonec vmícháme uvařené scezené těstoviny.